torsdag 22 april 2010

MP öppnar för samarbete med Alliansen i Malmö

De rödgröna med Reepalu i spetsen styr i Malmö. Nu försöker partierna lägga fram gemensamma budgetar men kan inte komma överens - miljöpartiet har inte fått gehör för flera viktiga frågor och är tveksamt till fortsatt samverkan med vänsterblocket. Man har istället öppnat för ett samarbete med Alliansen, rapporterar Sydsvenskan.

På riksnivå kommer de rödgröna att lägga fram sin första gemensamma skuggbudget den 3 maj. Samma dag är det budgetberedning i Malmö. En preliminär budget klubbas i mitten av juni.

”De flesta kommuner har en finansberedning. I Malmö styr kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu ensam över de strategiska ekonomiska frågorna”, säger MP:s gruppledare.

S och V tycker att det är problematiskt att samarbeta med någon som hotar med att gå över till andra sidan. Vänsterpartiets toppnamn i valrörelsen har deklarerat: ”Kan miljöpartiet, som de säger, tänka sig att sitta i bådas knä är det bra att väljarna får veta det. Väljarna vet inte vad de får om de röstar på Miljöpartiet”. Minsann! Hon säger att MP sitter i deras knä!

Alliansen i Malmö stänger inte dörren för ett samarbete med miljöpartiet. I Region Skåne finns redan ett välfungerande samarbete mellan dem - så kan det också bli i Malmö.

Kristdemokraternas politik skiljer sig i flera aspekter från miljöpartiets, men det finns utan tvekan  gemensamma frågor som man kan bygga vidare på, några av dessa avvisades av vänsterblocket. Båda partier är dessutom positivt inställda till friskolor.


En bro över kanalen i Malmö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar